Denna soliga tisdagskväll åkte snyggaste laget till Backaryd för höstsäsongens match.
Laget för dagen: Madde vaktar buren, Lolo, Cissi, Malin och Maria sköter backlinjen, Hanna, Vonkan, Alice, Caddy, Mia och Sofie tar hand om mittfältet och Åsa på topp.
 
Redan ett par minuter in i matchen får tjejerna ett inkast en bit upp på Backaryds planhalva, Malin kastar till Vonkan som gör en snygg nedtagning, trycker till med vänstern och vi har 1-0. Någon minut därefter slänger Hanna iväg ett långt inkast till Åsa som vänder runt skickar in bollen mot mitten till Sofie men kommer för långt över på andra kanten. I nästa sekvens får Hanna möjligheten att ladda en bit utifrån men skottet går utanför. Backaryd vänder på spelet, Lolo plockar utåt, felvänd, lägger till Madde som skickar upp bollen till Mia som lägger vidare till Åsa som skjuter. Målis är dock med på noterna och gör en snygg räddning över ribban. Hörnan som följer blir resultatlös.
Snyggaste laget trycker på men Backaryd står emot bra. En bit in i matchen får vi en frispark långt ner mot hörnan till, Åsa läggegrupp bollen, skickar till Hanna som laddar storsläggan dock rakt på gula ben, Sofie är på tå och trycker in returen bakom Backaryds målvakt och vi har 2-0.
Snyggaste laget kämpar på framåt, en hel l chanser, kamp utanför målområdet, fina spelsekvenser med väggspel, passningar och skott, dock låter belöningen vänta på sig. Backaryd kommer på kontringar men snyggaste laget är på hugget och låter diket motståndarna komma hela vägen fram.
Härligt att se att vi är på tå, hugger på returerna och strider för att få till fler mål. Också en fröjd att skåda att alla spelare på plan är hungriga och vill komma offensivt, vill skjuta och vill göra mål. Vi får till en hel del skott men Bacakryds målvakt är en av de bästa vi sett i serien i år och gör sitt jobb med bravur, hon stoppar det mesta vi får till tillsammans med en stabil försvarslinje. 
Matchen är tuff emellanåt men kul. Vi får löpa på åt båda håll och tar tillvara på möjligheterna till spelvarianter, passningsspel och att spela oss fram i banan bättre än vi gjort tidigare.
 
i andra halvlek får vi en frispark strax ovanför mittlinjen. Malin dänger på ett snyggt skott rakt mot mål, via Hannas ben blir det sedan lite pingpong framför mål men till slut kan målis plocka in bollen. En stund senare kommer Backaryd på offensiven, Maria plockar upp, väggspelar med Vonkan vidare till Sofie som väggspelar med Åsa, skott, retur till Sofie som sätter 3-0. I nästa sekvens trycker Triontjejerna på igen, Alice till Åsa, vidare till Hanna som skottar, rensning ut till hörna. Ny hörna av Malin till Mia som är nära men bollen går ut till inkast. Backaryd vänder och trycker fram. Jobbar sig till en hörna, där är tjejerna på tå, Åsa lägger upp till Mia som skottar...rakt på gul spelare ut till hörna som dock går över och ut till gult inkast. triontjejerna är på tå och plockar upp, snyggt samspel i laget leder fram till ett skott från Sofie som sätter 4-0 i maskorna.
vi bjuds på fint passningsspel, väggspel och skott av flera spelare. Många är målhungriga men det är svårt att få bollen i mål. Det blir en hel del bollar som går utanför målramen. Sådan laddar från både höger och vänster kant, nära mål och utifrån men ikväll vilar något över oss som gör att det inte vill gå hela vägen. En som har molnen med sig är dock Caddy som blivit lite sugen på att bättra på sin position till målpriset i år när hon laddar stora bössan med ett skott utifrån som sätter sig snyggt i nätet bakom Backaryds målvakt denna gången, 5-0 vilket även blir slutresultatet. 
Vi får se ytterligare chanser från flera av tjejerna och en del tryck framåt från Backarydsspelarna. Vi klarar dock hålla emot trycket och Madde sköter 0:an idag. Det blir en l press framåt, hela laget kommer i olika framstöter och alla har skott mot backaryds mål i olika sekvenser. Passningsspelet ser bra ut och det blir ett fint flyt i många sekvenser. 5-0 blir slutresultatet även om skottstatsistiken kunde gett mer resultat om inte Backaryds försvar varit så stabilt och bra. 
En bra spelad match av båda lagen, kul att se. Lite tuffa tag stundvis, med en och annan fläskläpp (ingen nämnd) men så kan det bli :).
 
Nu laddar vi om för nästkommande match.
på söndag 8/9 kl.17 tar vi emot Hoby på fina IP.
 
Resterande matcher blir 16/9 kl.19 Kallinge borta, 18/9 kl.18 Trensum hemma.
Boka även in 16/11 för en heldag med fotboll (Växjösparken).
 
Må gott :)
///Sivan

Kommentera

Publiceras ej