Ikväll var det dags för hemmapremiären 2013 för snyggaste laget.
Motståndet kom åkande från andra sidan av vårt vackra län, det var nämligen Union.

Snyggaste laget representerades ikväll av: Madde, Hanna, Cissi, Maria, Malin, Tessan, Caddy, Jessica, Sofie, Vonkan, Mia, Jullan, Åsa och Brillan.

Triontjejerna tog tag i utmaningen direkt. Redan ett par minuter in i matchen bjuds vi på snyggt samspel mellan Jullan, Sofie och Caddy efter ett inkast på egen planhalva. Vi får se fint spel framför Unions mål men tyvärr får vi inte till det hela vägen även om det är nära....men haren ni vet ;). Mia kommer igenom fint men halkar i sista delen, dagens regn har ju inte gjort planen lättspelad precis. Strax efter spelas Åsa fram till ett fint läge av Mia men målvakten är med och gör en bra räddning. Men det gäller att vara envis, direkt följande ser vi efter en vända ner på Trions planhalva ett uppspel till Vonkan som lägger över till Åsa framför Unionmålet som gör en snygg lobb över målvakten och vi har 1-0. Direkt på avsparken bryter Triontjejerna och Sofie laddar skottet men målisen gör en snygg räddning. Unionspelarna jobbar på men Triontjejerna är på hugget, revanchsugna efter onsdagen och strider 100%, Vonkan bjudér på finspel och lägger fram till Jullan som är ensam med målvakten men skottet trycks bort och chansen blir utan resultat denna gången. Union spelar på bra men Trion sköter försvarsspelet godkänt och avstyr försöken. Trion behåller istället trycket. 7 min Hanna trycker iväg ett skott, det blir retur som går till Vonkan som spelar fram Jessica men tyvärr får hon skottet utanför. Union vänder men Hanna gör en snygg brytning bollen går via Unionspelare till inkast. Åsa lägger över till Mia som spelar fram Jessica som trycker till en kanon i ribban. Minuten efter slänger Hanna iväg ett långt inkast till Mia som vänder runt, spelar fram Caddy som får iväg ett skott, men .... Inte inom ramen denna gången.
Union plockar upp och vänder, kommer fram farligt men turligt nog går skottet över. 13 minuter in i matchen missar vi i markeringen efter att ha missat nedtagningen på egen utspark och Union kommer på offensiven igen, Brillan räddar ut till hörna. skottet som följer utifrån går utanför, marginalerna denna gången på Trions sida. Strax efter visar fler att de vill vara med och sätta namnet i målprotokollet, Cissi laddar skott in på mål men målvakten rensar till inkast. Åsa chansen men bollen går utanför. Union jobbar fram en chans men Trion vänder spelet via backarna, Mia vidare till Caddy, skottchansen rensas dock av Unionspelare. Motståndarna vänder spelet igen och kommer fram men Brillan spelar stabilt i mål och räddar snyggt ut till hörna. Hörnan går långt, Malin är på hugget för att spela bort men blir intrasslad i en Unionspelare och det ser lite darrigt ut i hemmaförsvaret för en sekund men bollen rensas till slut ut till inkast. Strax efter får Malin en frispark på halva egna planhalvan, men bollen plockas upp av Unionspelarna. 21 minuten, Union får inkast men Sofie är på tå och plockar upp, lägger snyggt över till Jullan som direktlobbar över målvakten och vi har 2-0 Till snyggaste laget i hemmapremiären. Union svarar dock direkt. Triontjejerna hittar inte helt positionerna i försvarsspelet och Unions duktiga toppspelare går förbi backarna, kommer ensam mot Brillan som är chanslös i det läget, 2-1. Trion vill dock ha mer igen, de spelar upp fint och Vonkan laddar på men skottet tar i yttre burgavlen.. Vi trycker på de sista minuterna men mer blir det inte. Halvleksvila 2-1.
Union har peppar upp inunder pausen och sätter tryck på Trionförsvaret de första minuterna i andra. Trion lyckas vända, Åsa får chansen men skottet går strax utanför. Trion trycker på mot Unionförsvaret de följande minuterna men har svårt att komma riktigt till avslut. Tessan skottar men målisen är med och rensar ut. Trionhörna som leder till målchanser för Jullan, men skottet går strax över. Union svarar, spelar upp till sin toppforward som laddar på men skottet utanför denna gången. Union sliter på och är de som vill mest för en stund, deras kanonduktiga forward är på hugget och vill mycket, Tionförsvararna får slita på. Skott utifrån rensas till hörna av Brillan. Ny hörna efter rensning ut igen. Bollen rensas ut av Madde till Vonkan som går igenom hela vägen, skottet rensas. Jessica plockar upp, spel med Åsa, tillbaka till Jessica, skott....utanför. Trion börjar trycka på igen. Får en chans efter inkast, men bollen rensas ut till hörna. Union är på tå och vänder snabbt, Hanna gör ett enormt hemjobb och Brillan kan plocka upp bollen. Trion trycker på, spel framför Unions målområde men vi har svårt att komma till avslut. Till slut får Sofie chansen men skottet går utanför.... Inspark Union, fram till deras forward igen som får skottläge och trycker till bollen mot stolproten riktigt snyggt, Brillan hár ingen möjlighet utan 2-2 är ett faktum. Brillan plockar in bollen efter avspark, ut till Tessan på kanten som spelar fram till Jullan som lägger in bakom Unionbackarna till Mia som kommer fri med målvakten och vi har 3-2. Vi spelar på bra igen och Vonkan får en ny chans men bollen vill inte tråckla sig in mellan stolparna utan strax utanför. Spelet böljar lite fram och tillbaka, båda lagen är målsugna. Tjejerna spelar fram fint, lurar sig förbi målvakten, Vonkan lägger fram till Åsa men bollen rullar snabbt och tårna är inte tillräckligt långa denna gången.... Madde, Maria, Cissi, Malin och Hanna får jobba på i försvaret i andra halvlek. Union trycker på men de rensar ut bra och ofta ser vi uppspel och inte bara utrensningar av bollarna. återigen spelas bollen fram till Sofie, över till Vonkan som gör ett inlägg som dock går över och ut. Unions duktiga forward ger sig inte, Madde följer dock med och trycker ut till försvaret kommit på plats. Bollen rensas via Hanna tillbaka till Madde som lägger en cross som dock går ut till inkast. Union pressar på igen, denna gången är det Cissi som får pressa ut, ner mot hörnflaggan och Vonkan gör ett ypperligt hemjobb in på plats och Trion kan vända spelét igen. Vonkan skottar, räddning retur till Sofie som tyvärr får skottet utanför. Trion börjar vakna och pressar på, Åsa är nära men skottet rensas, returen uT till Hanna, över till Vonkan men inte heller denna gången är marginalerna med, strax över. Nytt försök men den bollen går rätt på målisen som rensar ut till hörna, som blir resultatlös. Union jobbar för en kvittering men Maria är stabil i försvaret och rensar bort det mesta. Nästa press kommer på Maddes sida men hon står emot stadigt och täcker bollen till inspark. Union sliter på i slutminuterna och jagar kvittering, åter ett snyggt skott, men utanför. De får en chans till med ett snyggt skott som dock går över Trionmålet.

Ikväll spelade vi betydligt bättre boll. Vi har bra tryck framåt men tyvärr sätter vi inte alla våra chanser. Ett litet minus är att vi tappar lite i försvaret emellanåt och motståndarna får komma igenom till farliga chanser. Dock har vi ikväll lite mer tryck och rullar på boll betydligt bättre än i förra matchen. Vi har många som kan göra mål och som vill och försöker vilket är en av anledningarna till att vi får med oss tre poäng i kväll. Det var en jämn match men snyggaste laget drog längsta strået och eftersom det är målen som ger resultat så får vi väl godkänt med vinst 3-2 och tre poäng i protokollet :).
Vi tackar Union för en riktigt bra och kul match ikväll.
Träning som vanligt imorgon. Kolla gärna upp spelschemat och hör av er om vilka matcher var och en kan vara med!!!!!