Igår aldrig Snyggaste laget ner till Trensum för en seriepremiär i strålande solsken :)
Laget för dagen: Lolo, Malin, Madde, Cissi, Hanna, Alice, Vonkan, Mia, Sofie, Jessica, Caddy, Åsa och Brillan som gör comeback back i målet.

Återigen blir det spel på en väldigt liten plan i Trensum, därför blir försnacket kring att göra lätta hörnor, tänka på utsparksmöjligheterna, placeringar vid utspark och uppspelt och liknande.
Redan efter bara ett par minuter visar Åsa att hon är hungrig idag, rejält på hugget när hemmalaget gör ett hemspel till egen målvakt är hon där och snyter till sig bollen och vi har ledning 1-0. Caddy visar någon minut senare att det är fler som vill vara med och bita till i premiären, hon laddar på bössan men tyvärr går skottet utanför till inspark. Strax efter får Trensum chansen men även den bollen går utanför. I 6:e minuten får vi ett inkast högt upp i banan som går till Vonkan som också vill vara med men målvakten räddar. Spelet flödar fram och tillbaka och det är en jämn match. Roligt nog är det många som är på hugget och vill vara med i framkanten. I åttonde får vi en hörna från Åsa till Malin som dock också får skottet utanför målramen denna gången. Strax efter är Hanna framme och smäller till men målis är med och plockar in. Trensum vänder och kommer på anfall. Brillan halkar vid fotparaden, bollen går mot mål, Jessica försöker förlänga tårna en decimeter men tyvärr får vi inte bort bollen i tid, 1-1 är ett faktum.
Spelet böljar på, inget av lagen får till något riktigt passningsspel utan det blir mer likt flipper fram och tillbaka. Trensum kommer på anfall i 18:e men Madde gör ett drömjobb, vänder upp, bollen till Caddy som åter dundrar på med högern men bollen räddas strax utanför till hörna. Caddy lägger upp och vi får en ny chans men det blir en ny hörna. Nästa försök blir för lång, ingen där och bollen går över till Trensum. Trion snappar åt sig bollen igen, Mia spelar sig fram, lägger över till Alice som såklart också vill visa kanonen i premiären, bollen tar i ribban men tyvärr ingen där på returen ut. Vid 23:e blir det lite strul, en missbedömning ger Trensum chansen men Brillan gör en snygg räddning. Direkt får vi se snyggt spel upp mellan Hanna, Åsa och Mia som tar vara på chansen och laddar för skott men Trensumspelare hinner emellan och bryter i sista sekunden. Trion får ett inkast, snyggt sådant som går i mål, tyvärr hinner ingen dit med hårmanen så målet döms bort..... Trensum vänder och får till en farlig chans som turligt nog tar i ribban. I slutminuterna tar sig Jessica förbi och laddar även hon bössan men målvakten gör åter en fin räddning. Trion får en sista hörna men den blir lite lång och vi är inte tillräckligt långt bak för att plocka upp i tid men får till en tå men tyvärr går bollen ut till inspark. I sista minuten får vi en fin chans igen, Mia tar sig förbi målvakten och eskorterar bollen in i maskorna och snyggaste laget kan gå till vila med ledning 2-1.

Andra halvlek börjar med att Trensum är på tårna och trycker på, skott som räddas snyggt av Brillan och vidare rensas ut av Madde. Strax efter blir det en situation i eget straffområde där en Trionspelare får bollen på handen vilket bedöms avsiktligt av domaren och vi hara straff till Trensum. Brillan är på tå, skottet tar i ribban och rensas bort. Sofie plockar åt sig bollen och vänder spelet, får till ett skott som tyvärtager utanför. Trensum fortsätter trycka på framåt och Brillan får jobba en del men plockar in det som kommer. Efter ett inkast ca 8 minuter in i andra bjuds vi på klockrent passningsspel mellan Sofie och Vonkan, vidare till Malin som testar kanonen igen, dock utanför. Därefter visar Hanna att hon vill komma med i målprotokollet och testar skott efter att ha plockat åt sig bollen efter ett inkast från mor.... , dock även detta försök något utanför ramen. Trensum vänder snabbt men Caddy är med och gör ett fint hemjobb som gör att offensiven blir resultatlös senna gången. Backarna spelar upp bollvitalitet Sofie som lägger vidare till Vonkan som lägger fram till Åsa precis framför målvakten som trollar bollen över Trensummålvakten och inbakom, i mål, 3-1! Strax efter spelar Alice fram till Sofie som lägger ner på kanten till Vonkan som dundrar på men bollen tar i stolpen, Sofie har följt med upp och är beredd på returen men skottet går utanför. Vi har riktigt otur med ramen idag kan man säga och som vi alla vet nära ger inga mål.....tyvärr.
Tersnsum plockar upp och vänder snabbt, de har omfördelat till rejäl offensiv. Skott, räddning med retur och tyvärr är backarna inte riktigt med i vändningarna utan Trensumspelare kana reducera till 3-2. Trion försöker leta maskor igen men denna gången räddar målvakten Alice skott. Tersnsum vill verkligen inte förlora utan fortsätter trycka på. Trion står upp och kämpar på lika hårt för de tre poängen. Tyvärr krävs det inte mer än ett uns misstag för att saker ska hända och vid en markeringsmiss  på bakre får vi böja oss för en kvittering, 3-3. Alla vill ha trepoängaren med sig och det är en tuff och jämn match hela vägen. Ett par minuter senare får vi en frispark vid mittplan, Malin visar att hon är tillbaka och väl utvilad i skottfoten, ett pangskott som går rakt mot krysset, en toppenräddning av Trensummålisen, till retur som plockas av Åsa vidare till Vonkan men marginalerna är inte på vår sida ikväll utan skottet går strax utanför, igen. Efter en Trionhörna gör Trensum en lång utspark, Trensum får till skottet och marginalerna är med hemmalaget idag, vi får se 4-3 till hemmalaget. Trensum får en hörna direkt efter och försöker göra en fuling vid stolproten men Trionspelarna är med och rensar ut, dock till Tresnumspelare som skottar, dock utanför, tack för det.  Trion sliter på för en kvittering, Åsa får ett skott vid stolproten som styrs ut till hörna. Hörnan rensas till en ny hörna dubbla gånger och vid sista får Vonkan till ett snyggt skott som tar ribban ut.
Vi bjuds på dans ikväll, vi börjar med lite samba.... Premiärnerver visar sig och inget av lagen får till något superspel, men det tar sig och även om vi inte får se någon följsam tango så blir det lite mer likt rumba i alla fall :). Båda lagen gör en bra match, det är tufft, lite på gränsen emellanåt, och jämnt. slutresultatet är en aning missvisande då inget av lagen var bättre än text andra men det är målen som räknas och Trensum prickade rätt en fler gång är oss denna gången, men vi är redo för revansch i höst!

Nu laddar snyggaste laget om för att ta sig an Union i hemmapremiären på söndag!
Matchstart kl.17.00, Samling kl.16.00 på fina IP.
Då hoppas vi få se lite snyggsupportrar ;).