Förra veckan var Triondamerna nere i Hoby för bortamatch.
I motsats till Trensum så var den gröna betydligt större, närmre 9-manna mått :), vilket öppnar för spel på ytor och möjligheter till spelvarianter. Vi laddar för detta.

Laget: Madde hoppar in i målet, Lolo, Malin, Hanna på backen, Sofie och Vonkan på mittmitt, Cissi, Tessan, Alice snurrar på mitten kanter, Åsa på topp. Lite mindre avbytare denna gången, med reservplanen att coach är omdressad för att täcka eventuella oturligheter vid behov.

Hoby är på tå och kommer till avslut direkt efter avspark, skottet går över. Madde spelar ut till Åsa som byter kant till Cissi som går ner och gör ett skottinlägg, som rensas ut till hörna för Trion. Hörnan blir lång över, inspelet går till skott som går utanför. Malin plockar upp Hobys utspark, går upp och inåt, ett försök till avlsut som dock ploackas in av målvakten. Hoby vänder snabbt, ettmissförstånd mellan Madde och ALice som jobbat med hem blir lite riskigt men bollen rensas ut till inkast. Vidare ut på andra kanten får Trion inkast, Hanna lägger långt fram till Åsa och det är inte långt bort men Hobymålvakten är före och tar hand om bollen denna gången. Strax efter får Sofie chansen när Trion plockar in utsparken men bollen går tyvärr strax utanför. Trion jobbar på framåt, 5 minuter in får Lolo bollen på Kanten, löper ner och kommer till inspel men målisen är på tå och tar den först igen. Bollen går ut på andra kanten denna gången, Vonkan tar in och skottar på men räddning för Hobymålvakten. Hoby vänder ner, Trion rensar bort, uppspel Siv på kanten till Åsa som är helt fri, jobbar ner mot hörnflaggan, inspel till Sofie som laddar, skottet rensas ut till hörna. Cissi är nära att få till det men bollen studsar upp på armen och domaren dömer frispark. Hoby vänder och kommer hela vägen ner till avslut men Madde är med och täcker ut bra. Hoby försöker på nytt men Madde har tagit kostymen på allvar och täcker väl, skottet går utanför. Direkt efter kommer Trion fram på kanten, bollen blir lång över mot Åsa men målis kommer emellan och tar in. Hoby vänder sanbbt men Madde är på tå och blockar och Malin kan rensa bort. Vid 13 minuter kommer Lolo på kanten, inlägg mot mål, målvakten räddar men tappar bollen, Sofie hugger oc är nära gånger två men backarna är med och lyckas rensa bort. Trion trycker på, Malin lägger ett inkast till Åsa som lägger över till Tessan som är nära med skottet men får inte riktigt tryck i skottet denna gången utan målvakten kan ta in. Minuten efter vänder Hoby trycket och är nära men Madde är med och tar in den. Efter kamp går bollen ut till inkast Trion en bit upp i banan, Åsa får bollen framför Hoby målet och är nära att komma hela vägen, men inte rikigt. Trion ploackar upp utsparken. och det blir kamp på mållinjen, Hanna är där och kämpar, bollen är inne.....
men domaren är en bit bort och ser...... ingenting, målvakten lyckas till slut slänga sig över och ta hand om bollen. Trion taggar på och fortsätter trycka på, Vi får se fint spel mellan Cissi, Sofie, Hanna, Alice och Åsa och vi kommer nära igen men bollen rensas till inkast. Fortsatt tryck, hörna Trion men bollen går ut till inskat Hoby. Triontjerjerna plockar upp, Lolo lägger upp till Åsa som lägger fram till Sofie som avslutar...men bollen går över. Efter ett försök till vändning kan Trion igen ta upp bollen , Sofie kommer på djupet, inlägg mot Cissi, långt, men kommer inte till avslut. Åsa är på tå och pressar högt.
Spelet är jämnt i första, vi har en hel del avslut och vill verkligen men Hobyförsvaret men målvakt jobbar bra, precis som vårt eget. 0-0 i första, trots en hel del chanser och avslut.

Trion taggar på i pausen. Vi vill ju!
1 minut efter avspark lägger Hanna en hög boll över Hobyförsvaret ner till Åsa som lägger vidare till Sofie som är ren men Hobyspelarna är där direkt och pressar, vänder och lägger bollen till Cissi som lägger bollen till en felvänd Åsa som dock vänder på en femöring och sätter bollen där vi vill ha den, bakom Hobymålisen, 1-0.
Hoby svarar snabbt, kommer ner och lägger fram ett inlägg men pressas ut så att bollen går till inspark.Uppspel via Åsa och Hanna, men bollen rensas till inkast högt på Hobys planhalva. Spelet jämnt. Hoby tar upp och jobbar fram, skottförsök som plockas av Madde. Några minuter som följer är det svårt för Triontjejerna att komma fram på offensiven. Hoby försöker pressa fram. Trion vänder, Åsa kommer till asvlut men skottet utanför. Cissi och Sofie i fint samspel, jobbar framåt men Hoby rensar ut till inkast. I nästa läge får Åsa bollen, jobba rupp  och spelar fram till Ciss som laddar, men skottet går förbi, bollen rullar precis framför mållinjen på Hobymålet, tyvärr är ingen där med långtån i rätt tid. Åsa kommer fram, tar in bollen, pressas ut på kanten och kan inte komma till något rikigt avslut. Åsa vänder ut och gör ett nytt försök men Hobymålisen tar in. Hoby vänder ner mot Trionmålet. Hanna tar vid, plockar in och vänder upp på kanten men kommer inte hela vägen fram. Trion trycker på och är nära men målisen i Hoby jobbar fint och tar in. Cissi är med fram och pressar på men Hoby rensar ut. Vändningen går hela vägen men Madde är med och rensar inspelsförsöket, upp till Sofie som spelar vidare till Åsa som kommer ren med målvakten.... som dock pressar ut tillräckligt för att bollen ska gå utanför målramen.... igen. Triontryck på nytt, denna gången är det Alice som försöker lyckan. Hoby inspark, jobbar hela vägen...Maling jobbar på bra och pressar ut till hörna. Nu är det nära kvittering men det blir ny hörna, dock resultatlös. Trion kan jobba fram. Åsa får frispark strax utanför straffområdet vid Hobymålet. Vonkan laddar, håller ner skottet bra men bollen går strax utanför stolproten. Uppspelet från Hoby tas in av Hanna som vänder via Malin till Åsa som kommer som kommer hela vägen, det är nära igen men vi saknar Zlatans 45:or och de långa tårna. Hörna Trion, försök Vonkan men målis plockar in. 14 minuter kvar, Hoby vänder och kommer 3 mot 2, snyggt skott precis vid stolproten och...1-1. Nästa vändning kommer direkt efter avspark då Trionspelarna står och sover lite grann, miss i försvarsspelet och vi har plötsligt 2-1 Hoby. Trion taggar på lite chockade, Åsa och Cissi spelar upp och är nära kvittering, men Hoby tar in och vänder snabbt åter igen. Malin är dock med och gör bra jobb i försvaret då Hoby kommer 2 mot 1, Madde kan sedan enkelt plocka in skottförsöket. Trion försöker komma fram men Hoby har vaknat till och trycker på. 9 minuter kvar, Lolo rensar långt upp, Sofie tar vid och går förbi, målvakten lämnar retur på skottet men hinner ta upp i andraläget. Hoby fortsätter pressa på. Kommer fram till avslut, ett snyggt skott som Madde rensar över ribban till hörna. I nästa läge går bollen ut till insaprk.

Vi börjar bra och är på hugget. Chanserna löser av varandra men vi har inte rikgit marginalerna på vår sida och det tar tid innan vi får bollen i maskorna bakom Hobymålvakten. Hoby jobbar på bra. Matchen är jämn men tempot är inte på topp. Trots detta ger det effekter till slut att vi saknar en del spelare och det blir tyngre en bit in i andra halvlek. Hoby tänder till ordentligt efter kvitteringen och får utdelning på sitt arbete till skillnad från oss, framförallt i första och under första halvan av andra. En jämn match hela vägen, spel på båda målen men två riktigt bra målvakter som gör ett toppenjobb. Chanserna avlöser åt båda håll och alla sliter vad de kan i värmen. Bättre försvarsspel och en del fina samspelssekvenser i uppspelen tar vi med oss som positivt. Siktet....får vi fortsätta jobba vidare på :)

Helgens match, igår mot Kallinge hemma får vi inget referat på eftersom coachen spenderade dagen hemma med familjen och födelsedagsfirande.
Dock säger rapporten att tjejerna spelade på bra. En tuff och jämn match som dock slutade med uddamålsseger för motståndarna denna gången. 2-1 där Jullan stod för Trionlagets målskytte denna gången :)

NU tar vi snart sommaruppladdning, men först: På TORSDAG 13/6, träning en stund och sedan grillar vi lite och umgås innan sommarvilan :).