Denna höstruskiga tisdagskväll åkte snyggaste laget ner till Jernvallen för sista matchen för säsongen mot Kallinge. Trionlaget för dagen var något decimerat och vi fick stuva om en hel del i uppställningen, de tappra som dorg på sig stället i kylan denna kväll: Eve P mellan stolparna, Lolo, Madde och Hanna i backlkinjen, Caddy, Jenny F, Jessica, Jenny E och Sofie på mittfältet och Åsa på topp.
Laget vi mötte var inte alls samma som i våras, ett gäng kanonduktiga snabba spelare i blått drog igång matchen för fullt, men Triontjejerna kämpade på bra. Tempot var högt men pga omfördelningarna i laguppställningen hade vi svårt att landa på plats och hitta våra positioner. Spelet startade osäkert och vi hade svårt att landa i våra positioner och hitta varandra och vårt spel, vilket ett välspelande Kallinge inte var sena att utnyttja. De blå kom fram i attack efter attack och förde ett aktivt anfallsspel där hela laget följde med och fyllde på. Triontjejerna kämpade på men efter 5 minuter kunde Kallinge sätta in 1-0.
Triontjejerna gav sig dock inte utan fortsatte jobba för att hitta spelflytet. Efter hand började vi hitta våra platser en aning mer men Kallinge ångade på rejält. Trionlagets få försök ledde dock inte lika långt som Kallinges välfungerande attacker. I halvlek löd underläget för snyggaste laget 8-0.
 
I pausvilan gjorde vi ett par justeringar för att försöka få till lite mer ordning och koll på vart var och en ska vara, bättre snack, det är ju särskilt viktigt när vi inte är på våra vanliga positioner. Positivt och kämpa järnet sista halvlek!
 
Kallinge fortsätter ånga på men i andra får Triontjejerna till det lite bättre. Vi kommer upp mer på kanterna, vi spelar boll lite mer och kommer till en del avslut som dock envetet vägrar gå våran väg. Tjejerna kämpar på och taggar upp ett steg till, vi ser j-lar anamma, här ska vi inte lägga ner oss utan kämpa till sista sekunden. Caddy kommer fram på avslut men blir precis i avlutsögonblicket inblandad i en närkamp med Kallingemålvakten och landar illa med en skadad fot vilket gör att hon får hoppa av planen bara en kort stund in i andra halvlek. Innan dess har hon hunnit med en del offensiva framstötar både i första och andra helvlek, men den bästa chansen slutade tyvärr mest illa. Vi håller tummarna för att skadan inte är allt för illa.
Lolo och Madde i backlinjen sliter på. Madde bjuder på en del snygga dragningar i Sandra-stajl, Lolo ångar på och får även till en och annan offensiv satsning som målisen i Kallinge dock är med på. Hanna rensar på backlinjen i första och tar sedan steget upp i andra där hon ångar vidare och får upp spelet mer på ytorna. Jenny E som kört mittfält i första byter med Hanna i andra, oavsett position är hon som alltid, en liten form av ångvält som rensar undan osäkert och stabilt när motståndarna kommer emot henne. Jessica, Jenny F, Åsa och Sofie får snurra runt en del på olika positioner på mittfält och topp men gör det fint under till viss del ovana förutsättningar. I andra framförallt börjar de mer hitta igång dojjorna och vi får se flera olika väggspel, varianter, passningsspel, löpningar ut på ytorna, inspel och försök att komma fram på mål men också några skott som Kallingemålvakten får rensa undan på olika sätt. Vi är nära vid några tillfällen men idag är bollen inte på vår sida och bollen håller sig borta från Kallingemålets maskor, tyvärr. Eve P är super i målet ikväll. Visst kan är slutresultatet mindre kul, men Eve gör massor med superba ingripanden, hon agerar orädd och säker mellan stolparna och plockar in, väger av, väntar ut och avgränsar Kallingespelarna på ett urfint sätt i många situationer och sätter stopp för att siffrorna skulle dra iväg än mer.
 
Visst är det här Kallingelaget klart överlägsna denna kväll, 12-0 blir slutresultatet.
MEN... ;) Triontjejerna kämpar på, hela matchen igenom. De ger inte vika, de ger inte upp, de slåss in i det sista och kämpar och försöker hela vägen och lyckas så när få till mål också även om det denna gången bara blir nära. Det viktigaste av allt: ingen ger upp, ingen viker ner sig, alla kämpar och alla kämpar för varandra! DET är lagsport och laganda :). Ingen spelare ska vara missnöjd denna kväll!! Vi gjorde vårt bästa utifrån de förutsättningar vi hade och hamnade i och det gjorde vi bra.
 
Jag är supernöjd med tjejerna och den fantastiska säsong de gjort. Silver (även i år)!
OCH....... vi är ju snygga också ;)!!!
 
Imorgon träning kl.17.45 på IP.
Nästa vecka måndag och torsdag kl.17.45 på IP.
Vidare tider kommer!
 
Fredag 12/10 samlas vi i klubbstugan för samvaro, en trevlig kväll att fira silvret och samla ihop oss lite tillsammans. Mer info kommer men boka kvällen i almanackan :)
 
Tack för en härlig säsong tjejer och tack för en riktig kämparinsats ikväll :)
 
///Sivan